Refill - Hojicha-Yame
Detailní popis produktu
Hojicha powder - Yame
Pražený zelený čaj v prášku
Složení: 100 % Camellia sinensis (jemně mletý pražený zelený čaj)
Původ čaje: Japonsko
Skladujte na suchém a tmavém místě, nevystavujte přímému světlu
Čisté množství: 40 g
Příprava: zde

Hojicha latté:
Hojicha funguje dokonale v kombinaci s jakýmkoli mlékem. Její pražené tóny jsou tak zjemněny a doplněny krémovými chutěmi mléka. Je zde velký prostor pro experimentování, např. kořením, banánem či alkoholem.
Ingredience:
-
3–4 g hojicha powder – Yame
-
40 ml horké vody
-
100–120 ml teplého mléka
-
1 čajová lžička medu
-
(špetka skořice)
-
(špetka soli)
Postup
-
Ohřejeme vodu na teplotu okolo 80 °C. Do horké vody následně na několik okamžiků namočíme chasen, abychom ho „probudili“ a zvýšili jeho pružnost. Tím snížíme riziko jeho poškození. Doporučuji mít zvlášť chasen na matchu a zvlášť na hojichu.
-
Mezitím si do misky (chawan) přes sítko přesijeme 3–4 g hojicha powder. Tohoto množství dosáhneme 3–4 vrchovatými nabráními pomocí lžíce, chashaku.
-
K hojichi přidáme 30-40 ml ohřáté vody.
-
Nyní je čas vytvořit řidší hojicha pastu, kterou následně přidáme k mléku. Cílem zde není rychlé šlehání ani tvorba pěny, ale hydratace a propojení každého zrnka hojichi s vodou. Toho docílíme jemným mícháním pomocí chasenu, dokud se vše dokonale nespojí. Poté přidáme med, případně skořici a špetku soli, a lžičkou mícháme, dokud se sladidlo zcela nerozpustí. Hojicha je nyní připravena na další krok.
-
Pokud připravujeme ledovou verzi, vložíme do čisté sklenice led, zalijeme mlékem a nakonec přidáme hojichu. U horké verze naopak mléko ohřejeme, nalijeme do sklenice a navrch opět přidáme připravenou hojichu.
-
Důkladně promícháme a vychutnáme si její kakaovou, uklidňující chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.