Refill - Hojicha-Yame

399 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Tato hojicha je součástí Refill systému Ma-matcha, jehož cílem je omezit zbytečné plýtvání obaly, ve kterých je hojicha běžně prodávána. Díky nižším nákladům na balení je tento produkt zároveň cenově zvýhodněn.

Refill balení je možné zakoupit pouze po předchozím zakoupení sklenice s hojichou, která slouží jako primární ochranný obal.

Ve chvíli, kdy je refill balení dostupné, je zákazníkům automaticky zaslán e-mail s přístupem k nákupu.

Popis:
Barva: lehká, světle hnědá barva
Vůně: černý čaj, kakao
- Chuť: čokoládová s tóny čerstvě praženého obilí
Způsob přípravy: Hojicha latté či v pečení
Období sklizně: jaro 2025
Oblast: Yame

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hojicha powder - Yame

Pražený zelený čaj v prášku

Složení: 100 % Camellia sinensis (jemně mletý pražený zelený čaj)

Původ čaje: Japonsko

Skladujte na suchém a tmavém místě, nevystavujte přímému světlu

Čisté množství: 40 g


Příprava: zde

Hojicha latté:

Hojicha funguje dokonale v kombinaci s jakýmkoli mlékem. Její pražené tóny jsou tak zjemněny a doplněny krémovými chutěmi mléka. Je zde velký prostor pro experimentování, např. kořením, banánem či alkoholem.

Ingredience:

  • 3–4 g hojicha powder – Yame

  • 40 ml horké vody

  • 100–120 ml teplého mléka

  • 1 čajová lžička medu

  • (špetka skořice)

  • (špetka soli)



Postup

  1. Ohřejeme vodu na teplotu okolo 80 °C. Do horké vody následně na několik okamžiků namočíme chasen, abychom ho „probudili“ a zvýšili jeho pružnost. Tím snížíme riziko jeho poškození. Doporučuji mít zvlášť chasen na matchu a zvlášť na hojichu.

  2. Mezitím si do misky (chawan) přes sítko přesijeme 3–4 g hojicha powder. Tohoto množství dosáhneme 3–4 vrchovatými nabráními pomocí lžíce, chashaku.

  3. K hojichi přidáme 30-40 ml ohřáté vody.

  4. Nyní je čas vytvořit řidší hojicha pastu, kterou následně přidáme k mléku. Cílem zde není rychlé šlehání ani tvorba pěny, ale hydratace a propojení každého zrnka hojichi s vodou. Toho docílíme jemným mícháním pomocí chasenu, dokud se vše dokonale nespojí. Poté přidáme med, případně skořici a špetku soli, a lžičkou mícháme, dokud se sladidlo zcela nerozpustí. Hojicha je nyní připravena na další krok.

  5. Pokud připravujeme ledovou verzi, vložíme do čisté sklenice led, zalijeme mlékem a nakonec přidáme hojichu. U horké verze naopak mléko ohřejeme, nalijeme do sklenice a navrch opět přidáme připravenou hojichu.

  6. Důkladně promícháme a vychutnáme si její kakaovou, uklidňující chuť.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz