Refill - Matcha-chan
Detailní popis produktu
Matcha-chan
Složení: 100 % Camellia sinensis (jemně mletý zelený čaj)
Původ čaje: Japonsko
Způsob skladování: skladujte na suchém a tmavém místě, nevystavujte přímému světlu
Čisté množství: 20 g .
Balení obsahuje absorber kyslíku
Příprava: zde

KOI LATTÉ:
Protože Matcha-chan není latté grade, ale je dostatečně výrazná pro zjemnění mlékem, tak jsem vytvořil recept na Koi Latté (silné latté). Má méně vody a mléka pro co největší zachování charakteru matchi.
Ingredience:
- 2-3 g Matcha-chan
- 20 ml horké vody
- 80 ml mléka
- (kapka medu)
Postup:
- Ohřejeme si vodu na teplotu okolo 70-80 °C. Do ní si následně na několik momentů namočíme Chasen, abychom ho probudili a tím zvýšili jeho pružnost. Snížíme tak riziko jeho poškození.
- Mezitím si do misky (Chawan) přes sítko přesijeme asi 2 g matchi. Tohoto množství dosáhneme dvěma vrchovatými nabráními pomocí Chashaku.
- K matchi přidáme 20 ml ohřáté vody.
- Nyní je čas vytvořit řidší matcha pastu, kterou následně přidáme k mléku. Cílem zde není rychle šlehat a tvořit pěnu, ale hydratovat a propojit každé zrnko matchi s vodou. Toho docílíme jemným mícháním matchi s vodou pomocí Chasenu, dokud se vše nespojí. Matcha je tak připravena na další krok.
- Pokud děláme verzi na ledu, vložíme do čisté sklenice led, nalijeme mléko a nakonec přidáme matchu. Můžeme přidat trochu medu či jiného sladila dle preferencí. Při horké verzi naopak mléko ohřejeme, nalijeme do sklenice a nahoru opět přidáme vyšlehanou matchu, popřípadě med.
- Důkladně promícháme a vychutnáme si její krémovou chuť.
USUCHA:
- Ohřejeme si vodu na teplotu okolo 70-80 °C. Do ní si následně na několik momentů namočíme Chasen, abychom ho probudili a tím zvýšili jeho pružnost. Snížíme tak riziko jeho poškození.
- Mezitím si do misky (Chawan) přes sítko přesijeme asi 2 g matchi. Tohoto množství dosáhneme dvěma vrchovatými nabráními pomocí Chashaku.
- K Matchi přidáme 50-70 ml ohřáté vody
- Nyní je čas na šlehání. Pomocí Chasenu se krouživými pohyby snažíme rozvířit matchu tak, aby žádná nezůstala na dně. Netlačte však příliš, stačí jemně míchat. Poté s větší rychlostí začněte šlehat ve tvaru písmene "M" nebo "W". Nyní se snažíme do nápoje zapracovat vzduch tak, abychom vytvořili pěnu. Pro tento pohyb je ideální používat pouze zápěstí, nikoli celou paži. Po alespoň 30-50 vteřinách bychom měli na povrchu vidět hustou pěnu. Pokud ne, zkuste přidat na rychlosti šlehání. Pěna také bude mít v tuto chvíli velké bubliny. Těch se zbavíme pomalými krouživými pohyby po hladině tak, abychom bubliny přesunuli na okraj a ony tak praskly. Tím nám tak po chvíli zbyde krásná mikro pěna. Nyní je hotovo.
- Opláchněte Chasen, umístětě jej na Chasen-tate (stojánek).
- Teď už si jen užijte přítomný moment s matchou, která byla vypěstována japonskými farmáři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář