Hojicha - Yame

489 Kč
Skladem (>5 ks)

Jemná Light Roast Hojicha

Hojicha powder z oblasti Yame je ideální volbou pro hojicha latté, které není příliš těžké. Díky jejímu lehčímu pražení si zachovává určitou svěžest, ale zároveň již má všechny chuťové benefity z procesu pražení.


Popis:
- Barva: lehká, světle hnědá barva
- Vůně: černý čaj, kakao
- Chuť: čokoládová s tóny čerstvě praženého obilí
- Způsob přípravy: Hojicha latté či v pečení
- Období sklizně: jaro 2025
- Oblast: Yame

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hojicha powder - Yame

Pražený zelený čaj v prášku

Složení: 100 % Camellia sinensis (jemně mletý pražený zelený čaj)

Původ čaje: Japonsko

Skladujte na suchém a tmavém místě, nevystavujte přímému světlu

Čisté množství: 40 g


Příprava: zde

Hojicha latté:

Hojicha funguje dokonale v kombinaci s jakýmkoli mlékem. Její pražené tóny jsou tak zjemněny a doplněny krémovými chutěmi mléka. Je zde velký prostor pro experimentování, např. kořením, banánem či alkoholem.

Ingredience:

  • 3–4 g hojicha powder – Yame

  • 40 ml horké vody

  • 100–120 ml teplého mléka

  • 1 čajová lžička medu

  • (špetka skořice)

  • (špetka soli)



Postup

  1. Ohřejeme vodu na teplotu okolo 80 °C. Do horké vody následně na několik okamžiků namočíme chasen, abychom ho „probudili“ a zvýšili jeho pružnost. Tím snížíme riziko jeho poškození. Doporučuji mít zvlášť chasen na matchu a zvlášť na hojichu.

  2. Mezitím si do misky (chawan) přes sítko přesijeme 3–4 g hojicha powder. Tohoto množství dosáhneme 3–4 vrchovatými nabráními pomocí lžíce, chashaku.

  3. K hojichi přidáme 30-40 ml ohřáté vody.

  4. Nyní je čas vytvořit řidší hojicha pastu, kterou následně přidáme k mléku. Cílem zde není rychlé šlehání ani tvorba pěny, ale hydratace a propojení každého zrnka hojichi s vodou. Toho docílíme jemným mícháním pomocí chasenu, dokud se vše dokonale nespojí. Poté přidáme med, případně skořici a špetku soli, a lžičkou mícháme, dokud se sladidlo zcela nerozpustí. Hojicha je nyní připravena na další krok.

  5. Pokud připravujeme ledovou verzi, vložíme do čisté sklenice led, zalijeme mlékem a nakonec přidáme hojichu. U horké verze naopak mléko ohřejeme, nalijeme do sklenice a navrch opět přidáme připravenou hojichu.

  6. Důkladně promícháme a vychutnáme si její kakaovou, uklidňující chuť.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz